Novosti

Unapređenje mentalnog zdravlja djece i mladih kroz interdisciplinarnu saradnju na međunarodnom kongresu u Sarajevu

U izazovnim vremenima poput ovih, kada se mladi svakodnevno susreću s brojnim izazovima, razvoj strategija za unapređenje mentalnog zdravlja djece i adolescenata dobiva na značaju. Postoji stalna prilika za iniciranje promjena koje mogu potaknuti put boljoj budućnosti. U saradnji s vodećim stručnjacima, aktivnosti kongresa usmjerit će se na razvoj inovativnih i integrativnih terapijskih pristupa i globalnih preventivnih smjernica. Poseban naglasak će biti na značaju interdisciplinarnosti, omogućujući stručnjacima iz različitih oblasti da zajednički razvijaju sveobuhvatne i efikasne strategije podrške koje mogu doprinijeti poboljšanju života djece i mladih. Zdravlje djece i mladih je naša zajednička odgovornost. Zajedno možemo kreirati promjene koje traju. Pridružite nam se!

Poziv za ranu registraciju i prijavu sažetaka

Drage kolegice i kolege, dragi prijatelji, Radosni smo što možemo potvrditi da će se 3. Internacionalni i interdisciplinarni Kongres dječije i adolescentne psihoterapije “THINK ABOUT YOUth”, održati u Sarajevu, od 03. do 06. oktobra 2024. godine u hotelu Hills. Tema kongresa je Refleksija komunikacije i odnosa na zdravlje djece, mladih i obitelji: terapijski pristupi Objavljujemo poziv za ranu registraciju i prijavu sažetka za Kongres “THINK ABOUT YOUth” 2024.

O Kongresu

Usklađen s akcijskim planom Svjetske zdravstvene organizacije do 2030, strategijom UNICEF-a do 2025. i UN-ovim ciljevima održivog razvoja, 3. Kongres "THINK about YOUth" posvećen je promociji preventivnim terapijskim pristupima za djecu i mlade. U suradnji s vodećim stručnjacima, usmjerit ćemo se na razvoj inovativnih i integrativnih terapijskih pristupa, te globalnih preventivnih planova. Naša je želja u zajedništvu njegovati razumijevanje i brižnost, gdje razmjena ideja i znanja doprinosi izgradnji sigurnijeg svijeta za svako dijete. Pridružite nam se u kreiranju svijeta koji cijeni i štiti mentalno zdravlje i dobrobit djece i mladih, osnažujući ih da budu aktivni sudionici u svojim mikrozajednicama i društvu.

U susret Trećem kongresu

Sarajevo će biti domaćin Trećeg internacionalnog i interdisciplinarnog kongresa dječje i adolescentne psihoterapije, koji će se održati od 3. do 6. 10. 2024. godine, u Hotelu Hills. Ovaj prestižni događaj okupit će stručnjake iz različitih disciplina i dijelova svijeta, kako bi zajedno istraživali, razmijenili iskustva i produbili razgovore o vitalnim temama koje se tiču mentalnog zdravlja djece, adolescenata i njihovih obitelji.