Unapređenje mentalnog zdravlja djece i mladih kroz interdisciplinarnu saradnju na međunarodnom kongresu u Sarajevu

PR-objava

U izazovnim vremenima poput ovih, kada se mladi svakodnevno susreću s brojnim izazovima, razvoj strategija za unapređenje mentalnog zdravlja djece i adolescenata dobiva na značaju. Postoji stalna prilika za iniciranje promjena koje mogu potaknuti put boljoj budućnosti. U skladu s tim

Treći internacionalni i interdisciplinarni kongres dječje i adolescentne psihoterapije, koji će se održati od 3. do 6. oktobra 2024. godine u Sarajevu, Hotel Hills, nudi jedinstvenu priliku za susret naše stručnjake, kao i stručnjake iz regije i svijeta.

Sa sloganom

THINK ABOUT YOUth

i centralnom temom

Refleksija komunikacije i odnosa na zdravlje djece, mladih i obitelji: Terapijski pristupi

kongres ima namjeru istaći značaj konstruktivne komunikacije i zdravih odnosa koji su ključni za podršku razvoju pojedinaca od najranije dobi, te teži pružiti uvid koji može doprinijeti poboljšanju kvalitete života djece, mladih i njihovih obitelji, u različitim kontekstima.

Ovogodišnji kongres, održava se u trenutku kada globalna zajednica sve više prepoznaje potrebu za integriranim i inovativnim pristupima podršci mentalnom zdravlju mladih. Program kongresa omogućuje učesnicima da se upoznaju s najnovijim terapijskim metodama i intervencijama primjenjivim u odgojno-obrazovnom, porodičnom i kliničkom okruženju. Također nudi priliku za razmijenu iskustva o izazovima i postignućima u radu s djecom i mladima.

Program kongresa

obuhvata stručne sesije i interaktivne radionice, pružajući uvid u specifične terapijske tehnike i pristupe. U saradnji s vodećim stručnjacima, aktivnosti kongresa usmjerit će se na razvoj inovativnih i integrativnih terapijskih pristupa i globalnih preventivnih smjernica. Poseban naglasak će biti na značaju interdisciplinarnosti, omogućujući stručnjacima iz različitih oblasti da zajednički razvijaju sveobuhvatne i efikasne strategije podrške koje mogu doprinijeti poboljšanju života djece i mladih.

Misija kongresa

Želja nam je osigurati prostor za ljudski i profesionalni susret stručnjaka iz različitih disciplina i dijelova svijeta koji teže razmjeni znanja i inovacija u oblasti mentalnog zdravlja djece i mladih. Promovirajući saradnju, kongres ima za cilj unaprijediti terapijske pristupe i metode,  podstičući stručnjake iz različitih disciplina da doprinesu razvoju učinkovitijih strategija podrške djeci i mladima. 

Detaljne informacije o programu, ključnim predavačima i načinu registracije dostupne su na zvaničnoj web stranici, a organizatori ohrabruju zainteresovane da prate najnovije objave putem društvenih mreža: FacebookInstagram i LinkedIn.

Registracija učesnika otvara pristup širokom spektru sadržaja, uključujući predavanja za profesionalni razvoj, certifikate, kongresne materijale, opciju odabira sesija po interesu, prilike za umrežavanje, kao i popuste za smještaj. Kongres ne samo da obećava bogat edukativni i profesionalni sadržaj već i predstavlja  priliku za stručnjake da sarađujući unaprijede zdravlje i dobrobit djece, mladih i obitelji. Za detalje o registraciji i dodatne
informacije, posjetite stranicu za registraciju.

Poruka organizacioninog odbora kongresa:

Zdravlje djece i mladih je naša zajednička odgovornost. Zajedno možemo kreirati promjene koje traju.

Ne propustite priliku da aktivno doprinosimo unapređenju mentalnog zdravlja mladih. Registrirajte se i budite dio ovog važnog pokreta za bolju budućnost!