Dr. sc. Irena Bezić

Psihoterapeut, Predsjednica EAP

Irena Bezić, gestalt terapeut i supervizor, radi u privatnoj praksi od 1994. Od 1996 radi kao organizator i voditelj edukacije iz gestalt terapije, prije u suradnji s njemačkim institutom IGW, a od 2013. ima hrvatski EAPTI Centar IGW Zagreb.

Trenutačno vodi 19 generaciju edukanata iz gestalt terapije. Od toga je radila par generacija gestalt edukacija i za SFU-Ljubljana. Ima doktorat iz kliničke psihologije – područje psihoonkologije (LMU, Sveučilište u Münchenu) i doktorat iz socijalnog rada/socijalne politike – iz područja invaliditeta (Sveučilište u Zagrebu). Tijekom rata i poslije (1991-2001) radila je s traumatiziranim ljudima u cijeloj regiji Hrvatska, BiH, Kosovo.

Godine 1993 sam vodila psihosocijalne projekte za UNICEF Hrvatska, kasnije za niz NGOa na području regije. Osim Gestalt terapije, dr Irena je završila trening iz Imago terapije parova i Biodinamike te par stupnjeva edukacije iz niza drugih terapijskih pravaca.
Preko 30 godina radi kao supervizor i metasupervizor, te predaje timsku superviziju na postdiplomskom studiju Psihosocijalne supervizije (Studij za socijalni rad, Zagreb).

Od 2005 di Irena je predstavnik psihoterapeuta Hrvatske u EAP-u, Hrvatskoj. Od 2018.  vodi komitet psihoterapijskih nacionalnih organizacija u EAPu, a od 2023. ima funkciju predsjednika EAP-u.