Dr. sc. Vesna Hercigonja Novković

Članica organizacionog i programskog odbora

Vesna Hercigonja Novković, po zanimanju je profesor defektolog, doktor je medicinskih znanosti, nositelj ECP certifikata iz dječje i adolescentne integrativne psihoterapije i odrasle integrativne psihoterapije. Certificirani je psihoterapijski supervizor.
Ravnateljica je Poliklinike Kocijan/Hercigonja u sklopu koje je osnovala Centar za ADHD. U Poliklinici svakodnevno provodi dijagnostiku i tretman djece i mladih te provodi savjetovanje roditelja, nastavnika i odgajatelja.
Osnivačica i dopredsjednica Instituta za psihoterapiju i savjetovanje djece, obitelji i mladih, D.O.M. (EAPTI). Institut D.O.M. od 2010. provodi edukaciju iz dječje i adolescentne integrativne psihoterapije i superviziju dječjih i adolescentnih psihoterapeuta.
Predavač je na nekoliko psihoterapijskih instituta u Hrvatskoj i izvan Hrvatske, nekoliko fakulteta u Zagrebu (Učiteljski fakultet, Filozofski fakultet – Odsjek za psihologiju i Pravni fakultet), predavač na programu Propedeutike psihoterapije, autor brojnih radova, kongresnih predavanja, poglavlja u stručnim knjigama, piše kolumne u nekoliko časopisa i koautorica je knjige „ADHD – od predrasuda do činjenica“.
Područje interesa su joj djeca i mladi, ADHD i poremećaji u ponašanju.
Udana je i majka tri kćeri.