Doc. dr Nataša Ljubomirović

Dječiji psihijatar

Doc dr Nataša Ljubomirović (devojačko Ceribašić) rođena u Beogradu 13.05.1965. godine. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu u Univerziteta u Sarajevu 1989., i stekla zvanje doktor medicine (student generacije, prosečna ocena 9.6), i diplomirala je na Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu (prosečna ocen 9.8). Specijalistički ispit iz psihijatrije je položila  1999. godine sa odličnom ocenom

Magistarsku tezu pod nazivom „Psihičke posledice stresova rata u  adolescenata“ – oblast socijalne psihijatrije na Medicinskom fakultetu u Beogradu odbranila je 1997. godine. Dobitnik stipendije UK i  zavrsila edukaciju iz oblasti decije  psihijatrije NHS Northamton Unated Kingdom, iz oblasti za grupni rad sa decom i mladima pod metorstvom Prof dr Kedar Dwivedi 2001g. Koordinator projekta iz oblasti mentalnog zdravlja/ rad sa vulnerabilnom decom i mladima i njihovim porodicama u okviru projekta Lekari bez granica Belgije, MSF Belgium 2003 do 2008g .Doktorsku tezu pod naslovom „Primena socijalnog grupnog rada u lokalnoj zajednici“ odbranila je 29.12.2014. godine na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Birana u zvanje docent 2017.godinena Akademije za humani razvoj

Naučno zvanje naučnog saradnika na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu  stekla je 26.09.2018. godine.

Edukator zdravstvenih radinika u projektu Reforma mentalnog zdravlja u BiH od 2015 do 2023.

Mentor lekarima na specijalizaciji iz predmeta dečija i adolescentna psihijatrija pri Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, 2020 godine.

Na listi zakletih sudskih veštaka iz oblasti dečije i adolescentne psihijatrije nalazi se od 2021.godine, pri Ministarstvu pravde Republike Srbije.

Nacelnik Klinike za decu i omladinu  Instituta za mentalno zdravlje u Beogradu od 2021 godine i Sef Klinickog odeljenja za decu i omladinu Insituta za mentalno zdravlje u Beogradu.